LAMINO

Materiál lamino desky (LTD) je povrchově upravená dřevotřísková deska. Povrchová úprava vzniká nalisováním dekorativního papíru impregnovaného aminoplastickými pryskyřicemi. Povrchová vrstva laminátu s dekorativním povrchem a definovanou strukturou povrchu je odolná vůči krátkodobému působení vody, zvýšené teplotě a chemikáliím používaným v domácnosti. Povrch lamina je snadno omyvatelný a bez zápachu.

Laminované desky jsou určeny pro vnitřní vybavení a nábytek, pro použití v suchém prostředí. LTD lamino desky jsou hygienicky nezávadné, emisí uvolnitelného formaldehydu splňují kritéria emisní třídy E1. V sortimentu firmy Kronospan – kolekce ARTECO, jsou všechny lamino dekory zalisovány výhradně na DTD (dřevotřískové desky) se sníženým obsahem formaldehydu nesoucí označení E-LE.

LAMINÁTY

Nové obytné, zábavní a pracovní prostory si žádají materiály a kvalitu, jež otevírají prostor pro kreativitu. Lamináty od společnosti EGGER, které používáme nepředstavují spolu s dekory a strukturou materiálů pouze dokonalý doplněk k harmonicky upravenému kompletnímu programu, nýbrž jsou i mnohostranně využitelným materiálem.

Zárukou kvality laminátů od společnosti EGGER je působivá imitace, jakož i výhody hospodárného zpracování a vysoká odolnost.

Přesvědčivými argumenty ve prospěch těchto laminátů je moderní technika tisku pro živé imitace dekorů, použití hodnotných materiálů i nejvyšší preciznost použitých technologií. Díky vývoji stále dokonalejší struktury povrchu se reprodukované dekory co do vzhledu i omaku stále více přibližují charakteru původních materiálů.

VYUŽITÍ LAMIN – LAMINÁTŮ

Interiéry – obchody, kuchyňský nábytek, kancelářský nábytek, výroba dveří, dekorativní interiérová výstavba, výroba interiérů vozidel, výstavba veletržních stánků.